Mikä on Ekoterminal?

Suomessa syntyy vuodessa noin 100 000 tonnia sähkö- ja elektroniikka-laiteromua. Määrä on jatkuvasti kasvussa. Kuluttajat voivat toimittaa vanhat sähkö- ja elektroniikkalaitteet maksutta tuottajayhteisöjen järjestämiin virallisiin keräyspisteisiin.
Seita-säätiön EkoSER on Sodankylän kunnassa toimiva virallinen sähkö- ja elektroniikkalaiteromun vastaanotto- ja esikäsittelypiste.

Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyksen alalla on sosiaalisille yrityksille hyvin soveltuvia työtehtäviä. Kierrätystyö on työvoimavaltaista.
Osa työstä on helppo oppia joko työtä tekemällä tai lyhyen koulutuksen avulla. Työ sopii siten myös niille työttömille, maahanmuuttajille tai vajaakuntoisille, joilla on vähän koulutusta tai joiden koulutus on vanhentunut. Lisäksi sähkö- ja elektroniikkaromun esikäsittely lähellä sen syntypaikkaa avaa uusia mahdollisuuksia myös vaikeiden työttömyysalueiden vaikeasti työllistyville henkilöille.

Sodankylän lisäksi Ekoterminal toimii Rovaniemellä Eduro-säätiöllä, Torniossa Tornion Työvoimala-säätiössä ja Kemissä Meri-Lapin työhönvalmennus-säätiössä. Seita-säätiöllä on vastaanottosopimus Kuusakoski Oy:n kanssa.

SER-purku ja lajittelu (sähkö- ja elektroniikkaromu) perustuu direktiivien mukaiseen purkulajitteluun. SER-lajittelumateriaalin jatkokäsittely toteutetaan ympäristösäännösten mukaisesti luvanvaraisissa käsittelytiloissa.

Osoite
Seita-säätiö
Jäähallintie 6
99600 SODANKYLÄ
Juho Takala
Puh. 040 579 4420
juho.takala@seitasaatio.fi

Tarkemmat yhteystiedot

SÄÄSTÄ LUONTOA
Olemme avoinna:

Ma, Ke ja To klo 08-16
Ti klo 08-15
Pe klo 08-14